Do wspólnego świętowania Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania przyłączyli się także uczniowie Szkoły Podstawowej w Dziebałtowie. Klasy 0-IIII wraz z wychowawcami Panią: Magdaleną Cybulską, Aleksandrą Świercz, Iwoną Żychlińską i Jadwigą Smołuch oraz rodzicami od samego rana przygotowywały pyszne kanapki,owocowe soki, szaszłyki i sałatki owocowe.
Każdy uczeń, z zapałem, kroił warzywa i owoce. Po skończonej pracy nadszedł najprzyjemniejszy moment, a mianowicie konsumpcja. Każdy z uśmiechem spożywał swoje zdrowe, drugie śniadanie przygotowane zgodnie z zasadami poznanymi na wcześniej przeprowadzonych zajęciach. Do wspólnej degustacji przyłączyli się starsi koledzy, grono pedagogiczne oraz Pani dyrektor. Wszystko było smaczne i cieszyło nie tylko oczy,ale i podniebienie.
Każdy uczeń, z zapałem, kroił warzywa i owoce. Po skończonej pracy nadszedł najprzyjemniejszy moment, a mianowicie konsumpcja. Każdy z uśmiechem spożywał swoje zdrowe, drugie śniadanie przygotowane zgodnie z zasadami poznanymi na wcześniej przeprowadzonych zajęciach. Do wspólnej degustacji przyłączyli się starsi koledzy, grono pedagogiczne oraz Pani dyrektor. Wszystko było smaczne i cieszyło nie tylko oczy,ale i podniebienie.